Cilt Lekeleri İçin Mavi Anemon Çiçeği…

0

Mavi Anemon Çiçeği Bakımınızda Yer Alsın…

Doğadaki sayısız bitki ve çiçeğin  gücü inanılmaz sonuçlar veriyor. Cilt bakımında tercih ettiğimiz çiçeklerden mavi anemon çiçeği kozmetikte yoğun olarak kullanılıyor. Piyasada mavi anemon çiçeğinden elde edilmiş yağlar ve kremler mevcut. Doğru ve güvenilir ürünlere ulaştığınız sürece bu bitkinin faydalarını almanız mümkün. Mavi anemon çiçeğinin özünde tam 103 uçucu aktif madde bulunuyor. Bu maddeler ise ciltte oluşan lekeler ve mimik kırışıklıkları ile savaşıyor. Doğal bir anti aging olarak bize kainatın bir armağanı.

mavi anemon cicegi 1 300x225 Cilt Lekeleri İçin Mavi Anemon Çiçeği...

Bir süredir kullandığım Mavi Anemon Çiçeği Kreminden gayet memnunum. Doğal içeriklerden oluşmuş içeriğinde kimyasal bulunmayan Dermoday Blue Anemon Çiçeği kremi gerçekten başarılı. Ciltteki renk eşitsizliklerine iyi gelirken, derinlemesine de bir nemlendirme sağlıyor. İyi nemlenmiş cilt ise ışıltısını yansıtıyor. Bu çiçeğin en önemli özelliklerinden biri de cildin leke kalkanı olması. Cildin lekelenmesini engelleyerek daha pürüzsüz bir görüntü ve renk dağılımı sağlıyor.

mavi anemon cicegi 3 Cilt Lekeleri İçin Mavi Anemon Çiçeği...

Mavi Anemon Çiçeğinin Faydaları

Güneşin zararlı etkilerinin yansıması olan cilt lekeleri, gençliğin kötü izleri akne ve sivilce izleri, yaşlanmayla paralel olarak oluşan lekeler, doğum sonrası ortaya çıkan lekeler en sık rastlanan cilt sorunlarıdır.Mavi anemon çiçeği yağılekelerin giderilmesine ve cildinizin korunmasına destek olabilir.Mavi anemon çiçeği yağı ile yüz ve boyunda oluşan ince çizgilerin, derin kırışıklıkların azalmasına ve cildin pürüzsüzleşmesine yardımcı olabilir. Ciltte oluşan elastikiyet kaybının giderilmesine ve cildin tekrar gerginleşmesini sağlayabileceği gibi, nemini kaybetmiş cildi derinlemesine nemlendirir.

Mavi Anemon Çiçeği Hakkında

Mavi Anemon Çiçeğidar bir alanda değil, İngiltere ve İskoçya başta olmak üzere; Japonya, Brezilya gibi ortalama sıcaklık değerlerine ve yağışa sahip pek çok ülkede sanayi amaçlı yetiştirilmektedir. Ülkemizde de özellikle İzmir, Aydın ve Antalya bölgelerinde doğal olarak bulunmaktadır.

Mavi Anemon Çiçeği Yağı Faydaları zengin renk ve çok farklı çeşitlere sahiptir.Cinsine göre Şubat’tan Eylül’e kadar çiçek verir. 15 ila 20 santimetre uzunluğunda olan bu çiçek, güneş ve ya hafif gölgede yetişebilir. Cinsine göre ilkbahar veya sonbaharda dikilir.

Beklenti ve umut anlamında hediye olarak kullanılan bu çiçek, Yunanca’da ruh, canlılık anlamlarında kullanılıp aynı zamanda tazelik ve gençlik anlamına da gelir.

Bu çiçek gövdeli yaprağa sahiptir ve çiçeklerinin ortasında çiçek özü yer alır. Bu yapraklar ve çiçek özünde uçucu yağ mevcuttur. Mavi Anemon Çiçeği’nde uçucu özelliği olan 103 farklı aktif madde vardır. Dolayısıyla uçucu yağ elde edilmesi mümkün. Bundan dolayı da kendi familyasındaki tüm çiçekli bitkiler gibi kokuludur.

 

Share.

About Author

www.endogalindan.com; özgür, takipçi, yenilikçi, organik ruhlu, sağlıklı, orijinal, doğal yaşama tutkun, paylaşımcı, seyahat seven, araştırmacı, meraklı, hümanist, modası kendine özgün ve farklı kimliğiyle sizlere keyifli bir platform sunuyor.

Leave A Reply